fbpx

Gemakkelijk en betaalbaar E-peil 19 halen? Wij deden het!

Home » Blog » Gemakkelijk en betaalbaar E-peil 19 halen? Wij deden het!

Gemakkelijk en betaalbaar E-peil 19 halen? Wij deden het!

2020-05-26T09:46:10+00:0026 mei, 2018|

Joren en Cynthia bouwden zelf hun woning.  Bij deze hun verhaal…

Dat we onze eigen stek als doe-het-zelver zouden bouwen was een zekerheid ! Bij onze zoektocht naar een geschikt bouwsysteem kwamen we Evolution Products tegen, hoofdverdeler van het Euromac2 systeem in België en Nederland.

De polysytreen “lego blokken”, welfsels en dakelementen leken wel voor ons gemaakt. Heel licht gewicht om het te plaatsen en toch een betonnen constructie. Mijn vriendin kon dus ook meehelpen.
We hadden ons voorontwerp laten berekenen en ook de prijs viel reuze mee. Wij kozen voor het totaalconcept maw de ruwbouw met afgestemd techniekenpakket. De beloftes die men ons maakte tijdens de verkennende gesprekken bleken geen loze beloftes. Tijdens het bouwproces werden we op een professionele manier ondersteund.

Tijdens het wachten op onze vergunning ontfermde Evolution Products zich over het technische gedeelte (oa de trajectplannen v.d. Technieken en warmteverliesstudie) en stuurde de stabiliteitsingenieur en energiedeskundige aan.

Zo kregen we, voordat de ruwbouw startte, een hands-on opleiding “bouwen met Euromac2”.
Daarnaast werd er ook begeleiding op de werf voorzien tijdens kritieke fasen tijdens de ruwbouw. Dat was een geruststelling want eerlijk gezegd… voor die eerste betonvulling waren we toch best zenuwachtig. Ook bij het plaatsen van de technieken werd alles stap voor stap uitgelegd. Kortom wij konden steeds met onze “leekvragen” bij hen terecht.

Ondertussen wonen we reeds twee jaar in onze Euromac2 woning en zijn nog steeds heel erg tevreden over het resultaat, zeker wanneer onze jaarlijke energiefactuur in de bus valt !
Wie had ooit gedacht dat we als doe-het-zelver een E-peil van 19 zouden behalen terwijl in die tijd de norm E70 was…

Joren en Cynthia

Fotogalerij

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.

  Voornaam*

  Familienaam*

  E-mailadres*

  Ik ben ...

  Lees ook:

  Deel dit verhaal, kies je platform!

  Ga naar de bovenkant