Kwalitatieve, energiezuinige appartementen in Aalst

Home » Blog » Kwalitatieve, energiezuinige appartementen in Aalst

Kwalitatieve, energiezuinige appartementen in Aalst

2020-05-26T09:47:12+00:0030 november, 2016|

De Euromac2 ruwbouw in deze energiezuinige appartementen zorgt voor een koudebrugvrije, stabiele constructie. Er werd gebouwd met wandelementen type /35, onze geïsoleerde vloerplaten en dakelementen type MTP2, 20cm

Elk appartement werd voorzien van domotica, ventilatiesysteem D en betonkernactivering. Deze laatste is ontgetwijfeld een extra comfort, rekening houdend dat we deze techniek zowel als verwarming en als (passieve) koeling gebruiken.

De zonnecollectoren met een opp. Van 30 m² op heat-pipe principe (dit is de meest effeciënte onder de zonnecollectoren) zorgen voor ± 9 maanden van het jaar voor het opwekken van sanitair warm water. De zon is nog steeds gratis en daar maken we gretig gebruik van.
Wanneer blijkt dat de weersomstandigheden ongunstig zijn (vb donkere wintermaanden) springt de centrale warmtepomp (22 kW) bij tot de gewenste temperatuur. Deze zorgt eveneens voor de verwarming (of koeling) via de betonkernactivering.

Ons besturingssysteem zorgt ervoor dat de technieken correct op elkaar worden afgestemd naar de wensen van de bewoners en er geen onnodige energie verloren gaat.

Dit resulteert per appartement in een gemiddelde netto energiebehoefte van max 28,13 kWh/m².

Fotogalerij

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.

    Voornaam*
    Familienaam*
    E-mailadres*
    Ik ben ...

    Lees ook: