fbpx

Met dit innovatief bouwsysteem realiseer je jouw passief huis in een record tijd !

Home » Blog » Met dit innovatief bouwsysteem realiseer je jouw passief huis in een record tijd !

Met dit innovatief bouwsysteem realiseer je jouw passief huis in een record tijd !

2021-02-11T07:30:52+00:0012 januari, 2021|

Altijd graag met de blokken gespeeld als kind? Dan ga je dit bouwsysteem als (zelf)bouwer zeker ook interessant vinden. Het Euromac2 bouwsysteem laat toe om op enkele dagen tijd een volledige ruwbouw-verdieping te bouwen. Bijna-energie-neutraal of zelfs volledig passief, naargelang de gekozen systeem-dikte. Gedaan met bakstenen stapelen of Ytong blokken lijmen!

Hoe werkt het?

Het Euromac2 bouwsysteem is een bouwmethode voor een kwalitatief betonnen huis.. In tegenstelling tot klassieke betonbouw, waar een volledige bekisting geplaatst, en weggehaald moet worden, zijn deze wandelementen multifunctioneel.

De wandelementen zijn met metalen profielen verstevigde EPS-blokken (geëxpandeerd polystyreen) die vier functies vervullen :

 • doen dienst  bekisting ;
 • Het EPS-materiaal fungeert onmiddellijk als  isolatie
 • je bouwt  luchtdicht & koudebrugvrij;
 • Akoestische isolatie.

De blokken zijn voorzien van “noppen”, net zoals bij Lego-blokken en kunnen vlot in elkaar geklikt worden tot  verdiepingshoog. Nadien vul je ze met beton. De blokken zijn zo opgebouwd dat de beton goed doorloopt en er geen kans is op luchtbellen.

Na het plaatsen van de welfsels, begin je gewoon opnieuw met je volgende verdieping.

Euromac2 wandelementen voor zelfbouw

Voordelen

Deze manier van bouwen heeft tal van voordelen.

Eerst en vooral heb je door de grootte van de blokken, en hun licht gewicht, een enorme tijdswinst. Je kan op enkele dagen tijd een volledige verdieping neerzetten.

Bovendien is deze bouwmethode ook erg toegankelijk voor zelfbouwers omdat je  geen bouwkraan nodig hebt.

Door gebruik te maken van het EPS-materiaal, in combinatie met beton, heb je indrukwekkende isolatiewaarden. Bij gebruik van standaard diktes is E-peil 10 geen uitzondering. Kies je voor de dikkere wandelementen, kan je voor een volledig passief huis gaan.

De manier waarop de constructie “in elkaar klikt” zorgt er ook voor dat er geen koudebruggen zijn, en dat het geheel luchtdicht is.

Hoe zit het met de prijs ? . Je bespaart niet enkel in doorlooptijd (en dus kosten), ook de bouwmaterialen zijn scherp geprijsd waardoor je totale prijskaartje van de ruwbouw lager uitkomt dan bij andere bouwmethodes.

Last but not least, isoleren met polystyreen is tevens een gezonde manier van isoleren.  EPS bevat geen bindmiddelen, neem geen vocht op, geeft geen giftige stoffen af en behoud zijn isolatiewaarde.   Kortom EPS scoort uitstekend op de gezondheidsladder, zowel bij de productie als tijdens het verwerken.

Is het moeilijk?

De bouwmethode focust zich, naast kwaliteit, op het gebruiksgemak. Deze bouwmethode van doe-het-zelf betonbouw is dan ook uitermate geschikt voor de zelfbouwer.

Je krijgt niet alleen een goede opleiding door het team van Zerobuild.eu, ook tijdens je bouwproces komen een bouwbegeleider van zerobuild.eu regelmatig  langs om je te adviseren doorheen  jouw bouwproces. Het team is ook steeds telefonisch bereikbaar  wanneer je vragen hebt.

Alle benodigde elementen worden vooraf berekend op basis van je plannen, zodat je minimaal zaag- en aanpassingswerk hebt. Ook het plaatsen van leidingen en ramen is kinderspel, en wordt stap voor stap uitgelegd.

Euromac2 Wandelementen. Ontdek ons unieke Euromac2 ruwbouwsysteem van vloer-, wand- en dak elementen die leiden tot energie-neutraal bouwen aan een scherpe prijs.

Conclusie

Wil je meer weten over de wandelementen van Euromac2? Neem dan contact op met ons. Wij zijn exclusief verdeler van dit Franse product en hebben meer dan 20 jaar ervaring met Euromac2.

Dit bericht verscheen eerder op de website van BouwInfo.be

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.

  Voornaam*

  Familienaam*

  E-mailadres*

  Ik ben ...

  Lees ook:

  Deel dit verhaal, kies je platform!

  Ga naar de bovenkant