fbpx

Zelf je huis bouwen? Eenvoudiger dan je denkt.

Zelf je huis bouwen? Eenvoudiger dan je denkt.

2021-04-10T12:25:39+00:009 april, 2021|

Heel wat mensen overwegen om zelf hun woning te bouwen (al dan niet met de hulp van handige papa’s en nonkels ;-)). Het zelf plaatsen van nutsvoorzieningen zoals elektriciteit en sanitair zijn voor veel mensen een no-brainer, maar het zelf zetten van een ruwbouw schrikt toch wat meer mensen af. Onterecht, want er is een bouwmethode beschikbaar die eenvoudiger, sneller, goedkoper en energiezuiniger is dan de klassieke bouwmethodes !

Eenvoudige ruwbouw voor de zelfbouwer

We stellen graag het Euromac2 bouwsysteem voor. Een eenvoudig en geniale bouwmethode van Franse oorsprong met meer dan 40 jaar bewezen dienst.

De geïsoleerde wanden worden als Lego blokken op elkaar gestapeld en op verdiephoogte gevuld met beton.
De geïsoleerde welfsels wegen 6kg/m, worden manueel op de muren geplaatst en eveneens gevuld met beton.
De zelfdragende dakelementen (wegen eveneens 6kg/m) en sluiten het geheel af met een koudebrugvrije woning als resultaat.

Deze Euromac2 bouwmethode heeft heel wat voordelen voor de zelfbouwer:

  • licht hanteerbaar
  • weinig gereedschap nodig
  • weinig afval
  • bouwt heel snel
  • geen beperking in type woning (bungalow, rijwoning, modern, landelijk,…)
  • Energiezuinig in de basis (Epeil < 30)
Euromac2 Zelfbouw concept schema

Plaatsing van technieken zonder slijpen

Tijdens de opbouw worden al meteen alle leidingen van de technieken (afvoer, water, elektriciteit, ventilatie,…) in de wanden en vloeren voorzien. Dit bespaart achteraf heel veel tijd en werk.

Op deze manier is het heel plezant om je woning te bouwen. Na 1 weekend heb je al vlug de helft van de verdieping (inclusief leidingen) gebouwd.

Bouw zelf je woning
Bouw zelf je woning

Zelfbouw met begeleiding

De benodigde ruwbouw- en technieken- materialen worden als een bouwpakket op de werf geleverd. Bovendien staan je er niet alleen voor. Onze bouwcoaches staan klaar met raad en daad: voor én tijdens je werf:

  • met opleiding vooraf
  • altijd een woordje uitleg ter plaatse
  • meerdere tussentijdse werfbezoeken

Gedurende het ganse bouw traject kan je bij de bouwcoaches terecht voor opleiding, advies, handleidingen, eventueel werfbegeleiding,…

Meer weten?

Zerobuild.eu is exclusief verdeler van het Euromac2 systeem in België en Nederland en heeft meer dan 20 jaar ervaring met deze bouwtechniek. Heb je bouw of renovatieplannen? Neem dan vrijblijvend contact op en maak zelf de vergelijking. U zal versteld staan. Hun bouwadviseurs staan u graag te woord in ZeroBuild.eu showroom of op één van de kijkwerven.

info@zerobuild.eu
+32 (0)11 545122

Dit bericht verscheen eerder op de website van BouwInfo.be

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.

    Voornaam*

    Familienaam*

    E-mailadres*

    Ik ben ...

    Door dit formulier in te zenden gaat u akkoord dat ZeroBuild.eu u later contacteert o.b.v. de aangegeven interesses. U kan onze privacy overeenkomst terugvinden op onze website zerobuild.eu

    Lees ook:

    Deel dit verhaal, kies je platform!

    Ga naar de bovenkant