fbpx

BEN-woning: bouw je bijna-energieneutrale woning met een zelfbouwsysteem en bespaar

Home » Blog » BEN-woning: bouw je bijna-energieneutrale woning met een zelfbouwsysteem en bespaar

BEN-woning: bouw je bijna-energieneutrale woning met een zelfbouwsysteem en bespaar

2020-12-27T20:20:24+00:0026 februari, 2021|

BEN-bouwen is the way to go. Deze investering levert jou een gunstig E-peil, een lage energiefactuur en een hoog wooncomfort op. Bovendien wordt het de nieuwe standaard. Ontdek hoe je zelf je BEN-woning bouwt met een handig zelfbouwsysteem. Deze bouwmethode is snel, toekomstproof en verrassend betaalbaar! Ga jij binnenkort aan de slag met de lichte maar sterke bouwblokken?

De energiezuinige BEN-woning: de nieuwe standaard

Een BEN-woning is een slimme investering. Dit type woning gebruikt maar weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Of je nu fan bent of niet, bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen. Duur? Welnee! Ontdek snel hoe jij zelf je betaalbare BEN-woning realiseert en vraag je gratis infobrochure aan.

BEN bouwen met Euromac2 ruwbouwsysteem bij ZeroBuild.

Plaats zelf de ruwbouw van je BEN-woning

Betaalbaar BEN-bouwen, hoe doe je dat? Simpel, door het zelf te doen! Daarbij gebruik je geen bakstenen, maar holle polystyreen wandelementen die intern verstevigd zijn. De lichte maar oersterke blokken zijn speciaal ontwikkeld voor doe-het-zelvers. Het Euromac2 totaalconcept bevat niet alleen wandelementen, maar ook welfsels en dakpanelen uit geëxpandeerd polystyreen (EPS). Zo kun je je volledige ruwbouw zelf plaatsen met het veilige en hoogisolerende materiaal EPS. Je zal zien, dit unieke ruwbouwconcept wijst zichzelf uit. Bekijk uiteenlopende projecten en vraag je gratis offerte aan.

Eenvoudig zelfbouwsysteem: geen ervaring vereist

Is deze bouwmethode ook haalbaar voor beginnende klussers? Jazeker! De materialen wegen niet veel en je bouwt ze modulair op, zonder lijm. Alles pas perfect in elkaar, waardoor je klus snel opschiet en je haast geen afval overhoudt. Na enkele dagen heb je een verdieping geplaatst. Geen bakstenen metselen, spouwmuurisolatie verankeren, tape aanbrengen of koudebrugvrije oplossingen zoeken … Je hebt zelfs geen bouwkraan nodig! Het systeem met eigen ogen bekijken? Maak dan hier je afspraak voor een bezoek aan een kijkwerf.

Professioneel begeleid van a tot z

Ook aan begeleiding is gedacht. Je ruwbouwsysteem en eventueel de hierop aangepaste technieken krijg je geleverd op de werf als bouwpakket. De specialisten van Zerobuild loodsen je doorheen het ganse bouwtraject. Je krijgt een praktijkgerichte opleiding, uitleg op de werf en alle begeleiding die je nodig hebt. Ook bij het plaatsen van de technieken leggen de bouwbegeleiders alles stap voor stap uit. Bovendien is er steeds een hulplijn beschikbaar. Leer meer over de begeleiding door Zerobuild.

Snel een supergeïsoleerde woning zonder koudebruggen

Kun je niet wachten om van een lage energiefactuur en een gunstig E-peil te profiteren? Kies je voor het Euromac2 systeem, dan kun je in slechts enkele weken een robuuste betonconstructie optrekken die meteen geïsoleerd is. Bij gebruik van standaard diktes is E-peil 20 geen uitzondering. Kies je voor de dikkere wandelementen, dan kun je zelfs voor een passiefhuis gaan. De afwerking van je woning kies je zelf: steenstrips, sierpleister, gevelbekleding in hout, leien … Het is maar welke look en stijl jij voor ogen hebt. Lees meer over de isolatie- en afwerkingsmogelijkheden.

Euromac2 wandelementen voor zelfbouw

Aan de slag met de lichte bouwblokken

Hoe ga je aan de slag met het Euromac2 systeem? Eerst stapel je de lichte bouwblokken tot op verdiephoogte op elkaar. Vervolgens laat je ze vullen met beton. Als vloerplaat, tussenvloer of plat dak gebruik je polystyreen welfselelementen die voorzien zijn van een extra wapening (afhankelijk van de gewenste draagkracht). Ook deze elementen laat je vullen met beton. Voor het dak gebruik je zelfdragende, isolerende dakelementen, type Sarkingdak. En de nodige leidingen? Die kun je eenvoudig en snel voorzien tijdens de opbouw van de wandelementen. Met de aangeleverde plannen en een korte opleiding integreer je vlot al je leidingen, zonder kappen of slijpen.

Profiteren van de voordelen van een BEN-woning, zonder het hoge prijskaartje? Met het Euromac2 systeem bouw je zelf je luchtdichte en koudebrugvrije BEN-woning. Je ruwbouw kan al klaar zijn in enkele weken. Iets voor jou? Vraag vrijblijvend je offerte aan of neem contact op met Zerobuild voor meer info.

Dit bericht verscheen eerder op de website van BouwInfo.be

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.

  Voornaam*

  Familienaam*

  E-mailadres*

  Ik ben ...

  Lees ook:

  Deel dit verhaal, kies je platform!

  Ga naar de bovenkant