fbpx

Snel, betaalbaar EN energiezuinig bouwen heruitgevonden met ICF

Snel, betaalbaar EN energiezuinig bouwen heruitgevonden met ICF

2021-02-11T07:30:41+00:0027 januari, 2021|

Het ICF-systeem, de afkorting van Insulated Concrete Forms is een compleet andere manier van bouwen. Polystyreen (EPS) bouwblokken worden opgestapeld en dienen als bekisting waarna deze worden volgestort met beton.

Waar bij de traditionele bouw, de bekisting wordt verwijderd op het ogenblik de beton is uitgehard,Ā blijft bij onze ICF bouwmethode, de bekisting zitten. Polystyreen is namelijk is een uitstekende isolatie. Op deze wijze bekomen we eenĀ constructieve wandĀ en hij isĀ meteen geĆÆsoleerd.

Hetzelfde principe gebruiken we voor onzeĀ welfsel elementen. De welfsels uit EPS worden gevuld met beton en na uitharding bekomen we eenĀ  vloerplaat, tussenvloer of plat dak met evenveel draagkracht als een traditionele vloerplaat.

DeĀ dakelementen, eveneens uit EPS en intern verstevigd worden rechtstreeks op de gordingen geplaatst. Een onderdak, dampscherm en kepers zijn overbodig. De dakelementen hebben dus een drie-in-Ć©Ć©n functie.

Euromac2, een bewezen ICF-systeem

Wereldwijde topspeler op vlak van dit ICF-systeem is het Franse Euromac2 systeem. Met meer danĀ 20 jaar ervaringĀ enĀ meer dan 800 gebouwde woningen per jaarĀ heeft het systeem zijn degelijkheid en betrouwbaarheid reeds bewezen.

Het unieke Euromac2 bouwconcept isĀ een combinatie van vloer- wand- en dakelementen, dat leidt tot energie-neutraal bouwen.Ā E-peil 10 is geen uitzondering.

Voordelen

Nog even alle voordelen op een rijtje van deze unieke & innovatieve bouwmethode:

  • Licht gewicht = snel gebouwd
  • Constructief
  • Polystyreen is niet schadelijk voor de gezondheid en duurzaam
  • Weinig afval
  • Extreem energiezuinig
  • Brandveilig
  • Geluidsisolerend
  • Budgetvriendelijk
  • Ideaal voor de zelfbouwer
Euromac2 Zelfbouw concept schema

Het is een innovatief ruwbouwsysteem zonder beperkingen: strak, landelijk, pastorijstijl, bungalow, appartementsbouw, ā€¦ Net zoals bij een klassieke woning kiest u de gevelsteen, stijl, ā€¦ naar eigen wens.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht verscheen eerder op de website van BouwInfo.be

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.

    Voornaam*

    Familienaam*

    E-mailadres*

    Ik ben ...

    Door dit formulier in te zenden gaat u akkoord dat ZeroBuild.eu u later contacteert o.b.v. de aangegeven interesses. U kan onze privacy overeenkomst terugvinden op onze website zerobuild.eu

    Lees ook:

    Deel dit verhaal, kies je platform!

    Ga naar de bovenkant