Steenstrips plaatsen met onze superlijm

Home Β» Blog Β» Steenstrips plaatsen met onze superlijm

Steenstrips plaatsen met onze superlijm

2020-05-26T09:47:33+00:0021 april, 2016|

Het uiterlijk van de woning is belangrijk, dit gaat niemand ontkennen. Ondanks er in ons landje een waaier van verschillende gevelbekledingen mogelijk zijn blijven we vasthouden aan β€œonze” baksteen. Dit is ons niet ontgaan.
Er kan een baksteen gebouwd worden voor de Euromac2 wand, maar vanwege plaatsgebrek (dit mag niet ten koste gaan van de isolatieschil) zijn steenstrips de ideale oplossing. In principe kan van elke baksteen 2 steenstrips (2cm) gezaagd worden.

Euromac2 heeft bij het ontwerp reeds rekening gehouden met verlijmingen want typisch voor de wandelementen zijn de zwaluwstaartvormige inkepingen, welke een extra hechtkracht garanderen. In samenwerking met een lijmfabrikant en steenfabrikant hebben we de aangepaste lijm β€œ Evolution Products Coll+” ontwikkeld om op Euromac2 te verwerken. Deze elastische en waterondoordringbare lijm werd getest en gecontroleerd volgend DIN EN 12004 (C2 TE) en wordt zonder wapeningsweefsel verwerkt.

De steenstrips kunnen in verschillende uitvoeringen geplaatst worden : de twee meest voorkomende zijn half-steenverband en wildverband.
Eens het geheel is opgevoegd zal niemand nog een verschil kunnen zien tussen de steenstrips en een traditioneel gemetste gevel.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.

    Voornaam*
    Familienaam*
    E-mailadres*
    Ik ben ...

    Lees ook: